TRE:n aloituskurssi Savonlinnassa

Aika: la 20.11. klo 14–17.30
Paikka: Hoitola Uusi Kuu, Olavinkatu 44, Savonlinna
Hinta: 130 € (alv 0%)
Kurssille mahtuu 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Minimiosallistujamäärä: 7.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset 12.11. mennessä: tiina@tutkivaote.fi

TRE® (Tension and stress Releasing Exercises) on helposti omaksuttava itsehoito- ja rentoutumismenetelmä, jonka on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, Ph.D. David Berceli. TRE-harjoituksessa käynnistetään alkuliikkeiden avulla hermostoperäinen tärinä, joka purkaa kehoon muodostuneita jännityksiä sekä auttaa palautumisessa. Menetelmä perustuu autonomisen hermoston stressireaktion säätelyyn ja nisäkkäille luontaiseen kykyyn purkaa stressihormonia vapisemalla. Myös urheilijat voivat käyttää TRE:tä palautumisen apuna. Harjoittelu ei sisällä minkään ideologian tai uskonnon harjoittamista.

Koulutuksen sisältö: Koulutuksen aikana käymme läpi perusteet, jotka osallistujan on huomioitava aloittaessaan TRE-harjoittelua, opettelemme alkuliikkeet ja kokeilemme, miltä TRE kehossa tuntuu. Kurssin aikana opit harjoittamaan TRE:tä turvallisesti itsehoitomenetelmänä. Kurssi ei anna valmiuksia ohjata TRE:tä muille.

Kouluttaja: Tiina Sotkasiira valmistui sertifioiduksi TRE-ohjaajaksi (Certified TRE Provider®) vuonna 2020. Hän ohjaa yksilöitä ja ryhmiä Joensuussa toimivan Tutkiva ote -yrityksensä (www.tutkivaote.fi) kautta. Koulutukseltaan Sotkasiira on yhteiskuntatieteiden tohtori ja hänellä on aikuisopettajan pedagoginen pätevyys. Sotkasiira on erikoistunut ohjaamaan TRE-harjoitusta fyysisten jännitysten purkamiseen sekä stressin säätelyyn tähtäävänä harjoituksena. Sotkasiira työskentelee tutkijana Itä-Suomen yliopistossa. Tätä kokemustaan hän hyödyntää hankkimalla TRE:stä ja kehollisista menetelmistä jatkuvasti uutta, tutkittua tietoa. Sotkasiira opiskelee keho-orientoituneeksi työnohjaajaksi.

Ennakkovaatimukset: Koulutukseen on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien, esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/-diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Jos epäröit kurssille osallistumista terveydellisistä syistä, niin keskustele asiasta lääkärisi kanssa. Voit myös ottaa yhteyttä kouluttajaan, jotta voimme yhdessä pohtia harjoituksen soveltuvuutta juuri sinulle. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta.

Laskutus ja peruutusehdot: Laskutus tapahtuu sähköpostitse ilmoittautumisen jälkeen. Mikäli asiakas peruu osallistumisen ilmoittautumisajan jälkeen, veloitamme koko koulutusmaksun (ellei peruutus tapahdu pakottavasta syystä). Varatun paikan voi antaa eteenpäin ystävälle. Muutokset mahdollisia, jos koronatilanne muuttuu yllättävästi. Muutoksista tiedotamme ilmoittautuneille.

Ilmoittautuneet saavat myös ennen kurssia tarkempaa tietoa tapahtumasta.